Érdekes számla Pannonéktól

Úgy látszik, pannon témában kimeríthetetlenek vagyunk. Nem tudom, hogy a véletlen műve vagy tényleg ennyire húzzák az embereket. Nyuszómuszú73-nak is meggyűlt a baja velük mikor egy érdekes számlát kapott tőlük.

 

Dec. 3-án kaptam az "élvonalastól" egy gyönyörűű számlát, GPRS-forgalom értékhatár alatt rovattal
bruttó 20ezer Ft értékben!   Volt a céges előfizetésemen internetes csomag, tehát elviekben akár wapolhattam én is,de....!! ( a számlafizető én vagyok, az előfizető a cégem, amúgy 2 számom van náluk,az 1-ik állandóan velem és PannonTeam csomagot fizetek)

Jelen pillanatban egy T-Mobilos készüléket használok(kb.november 2. hetétől), amit egy barátom állított "talpra"(1 köszömömmel fizettem érte), hogy elfogadja a Pannonos kártyámat, ugyanis elég csehül állok anyagilag, nem fussa újra. Csak a kártya fogadás működik, a szoftware nem lett gyalulva, tehát a T-s beállítások üzemelnek rajta, ahoz nem nyúltink!( nem ez okozta nálam a galibát??)
A szükséges Proxy, ip címe és "átjárót"nem lett módosítva,beállítva, hogy wapolni tudjak, mert nem érdekelt! Van internetes előfizetésem,
otthon és a munkahelyemen egyaránt!
Lévén hogy 2 gyerekes elvált anyuka vagyok, egy csomó fizetnivalóval, próbálom a költségeimet minimalizálni, nem wappolok!(valamiről le kell
mondanom a szűkös anyagiak miatt, ez könnyen ment!!!) Tehát Pannonék szerint én kezemben a telefonnal dolgozom,háztartást vezetek,főzök,alszom,stb. veszettül wappolok és csinálom a szép kis forgalmat!!
Valaki árulja el nekem, hogyan csinálhatok(??) 1666 db hívásból 16666 kB adatforgalmat úgy, hogy nem működik ez a funkció a telefonomon!
( jelenleg Sony-Ericsson T630)
Mivel szőke vagyok,de hülye nem, első körben letiltattam az internetes szolgáltatást és kértem egy hívás részletezést,(ez volt dec.3-án és még nem érkezett meg,csendben megjegyzem a számla az elkészítéstől a postázásig kb.2-3 nap volt,... kicsit lassúak) Második körben írtam a megadott e-mail címre 1 reklamációt a számlázás miatt! Megkérdeztem tőlük, mi az ördög történt, árulják el milyen oldalakat nyitottam(??) meg, és töltöttem le teljesen észrevétlenül!??(tehát pontos oldalcímet kértem, ill. tartalomra kérdeztem rá, zene, háttérkép, csengőhang, dokumentum,stb.) A premiumtop@pannon.hu-ról azt válaszolták, hogy adatvédelmi okokból nem tárolhatják, hogy én mit nézelődtem az interneten!!! Fogyasztói érdekem márpedig megkívánja ezen információk kiadását, kérdem én, ki a bánat a legilletékesebb abban hogy megtudjam, hová kattantam fel? Hát nem ÉÉÉN?? Hogyan tudom magamat megvédeni ill. bizonyítani hogy valami nem gömbölyű??  Visszatérve a mailre nem adnak információt az oldalcímekről, csak úgy! Talán bírósági végzés szükséges?? Netán rendőrségi nyomozás? Úgy csináltam, mint az a bizonyos maci a Posta Bank reklámban, és ment a válasz, hogy nem fogadom el a kifogást, adjanak kézzel fogható, konkrét bizonyítékot, hogy de igenis wapoltam!! Gyermekeim nem vették ki a mobomból a kártyát, hogy anyut átvágják,amúgy megesküdtek hogy nem nyúltak a telómhoz!(+ oktatva vannak, hogy semmi nincs ingyen!!)
És akkor a csattanó a végére: nem elég hogy a Motorola V3-as, szerintem gyárilag hibás, teljesen ratyi készülékem bemondta az unalmast,
(kezdetektől fogva búgott,mikor szétnyitottam), a sim kártyám is csődöt mondott.(kb.3 évig húzta) Tehát befáradtam a Duna Plázában található viszonteladói üzletbe, ahol ingyen kicserélték( papír van,dátum,ügyintéző is, hál'isten semmit ki nem dobó tipus vagyok)! Ami szép, hogy a régi simemet nem kaptam vissza( kérdés: kötelező-e visszaadni, és ha nem, a szemem előtt meg kell-e semmisítenie ill. mi történik ezekkel a kártyákkal?), ergo erős a gyanúm, hogy visszaéltek vele!!Mérnök embertől tudom, hogy megoldható a kártya "bizergálása",azaz tudnak a leadott simemmel wapolni!!! Ezt a tényt még nem közöltem a topprémiummal, egyrészt várok a részletezős számlára, és majd akkor villantanám az adut! Másrészt kiváncsi vagyok,milyen újabb trükkel állnak elő, hogy ne tudjak meg semmit, csak fizessek! Bizonyíték csak az lenne, ha a kártyacsere(amiről nem tudnak) után indult volna a wapolás. Remélem holnap ezt megkapom végre.Úgy érzem eléggé kiszolgáltatott vagyok e tekintetben, esélyem nem sok a bizonyításra!
Apropó: mivel GPRS szolgáltatás, nem lehet cellainformáció vagy más alapján megnézni,honnan wapoltak? Szőke fejemből az is kipattant, hogy mivel nem lehet egyszerre telefonálni és wapolni, csávókám folyamatosan próbálkozott hogy felkapaszkodjon, én meg elkezdtem telefonálni, így ledobta őt a hálózat, és így jött össze 1666 db hívás? Ez nem bűncselekmény véletlenül??
Azon gondolkoztam, megyek a rendőrségre, bár kétlem hogy foglalkoznának az ügyemmel!?!
Elnézést a litániáért, de nem 1 eccerű történés az enyém! Bevallom azért nőiesen, hogy régen wapoltam, amíg új volt a Motorolám, de akkor is max.8 hívást kezdeményeztem és nem 1666 db-ot!! Arról nem beszélve, hogy kb. az 5.-6. oldal letöltése után egyszerűen megtelt a telóm memóriája. Mivel használhatatlan volt ez a szolgáltatás a V3-assal, megtanultam internetezni( mert ezt az én korosztályomnak iskolában még nem tanították : ) így jutok információhoz, szóval hagytam az egészet a csudába!! Ez gyorsabb, láthatóbb, hamarabb megvan amit keresek! Hála Nektek is, mindíg tanulok valami újat, részemről ez a verzió a hálásabb, a wapolást meghagyom a tiniknek és a gátlástalanoknak!!
Várom mielőbbi válaszotokat!!  Üdv. mindenkinek

Címkék: wap pannon szolgáltató átverés számla 

A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr12859540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.01.07. 23:30:02

Akkor nézzük szép sorjában:

0. T-Mobilos beállításokkal sosem fogsz wapozni, mivel az a T-Mobile belső hozzáférési adatait tartalmazza, ami pedig értelemszerűen a Pannon hálózatából nem érhető el, és mint idegen SIM-kártya amúgy sem tudna bejelentkezni a rendszerbe, szóval itt valami más lesz.

1. Látogatott oldalak listája: 2003. évi C. törvény (a továbbiakban: Eht.) 155. § (2)-(3) bekezdés alapján a szolgáltató nem rögzítheti sem azt, hogy mit forgalmaztál, sem azt, hogy merre jártál a neten, ezért nem fogsz felvilágosítást kapni, honnan jött össze a forgalom. A számlázás alapja - legyen szó akár WAP-ról, akár netről - az adatforgalom, és halál tökmindegy, mit csináltál; hogy mást ne mondjak, ha a telefonodban van email kliens, de a levelek letöltését te rosszul állítod be, ezért a készülék nem tudja a leveleket letölteni, de újra meg újra próbálkozik, az ugyanúgy adatforgalom, pedig a felhasználó szemszögéből látszólag semmi eredménye nem volt az egész adatforgalomnak.
Egy szó mint száz, nem fogsz kapni kimutatást, hogy merrefelé jártál, mert nincs ilyen visszamenőlegesen tárolt adata a szolgáltatónak.

2. A Pannonnak van tanúsítványa arra nézve, hogy a számlázási rendszere zárt, és csak ténylegesen igénybevett forgalom kerül kiszámlázásra; az ellenkezőjét neked kell bebizonyítanod, lásd Eht. 138. § (7) bekezdés.

3. A kártyacsere azonnal látszik a számlázási rendszerben, szóval arra ne alapozz, hogy ááá, úgysem tudnak róla. De tudnak, amint bekerül a rendszerbe. Másrészt a rendszerben a csere pillanatától kezdve az új SIM-kártya van a hívószámodhoz rendelve, nem pedig a régi (értelemszerűen), ezért a régit nyugodtan használhatják, az nem a te számládat terheli, mivel nem az van a hívószámodhoz rendelve.

4. Mindenkit a SIM-kártya azonosít a hálózaton, ezért az egyetlen mérvadó bizonyíték az, hogy az adatforgalom során milyen azonosítójú SIM-kártyát használtak: ha megegyezik a tieddel, akkor nincs helye a reklamációdnak, a te készülékedben volt valami elcsesződve.

5. A GPRS-es adathívás nem olyan hívás, mint amikor felhívsz valakit, hanem egyszerűen csatlakozik a telefon, azaz nem neked kell kezdeményezni ezt az 16xx darabot.

Véleményem az eset kapcsán: már elnézést, de így jár az, aki buherált telefont használ, 101%, hogy a "talpraállított" telefon a ludas a dologban. Jóváírás szerintem esélytelen.

ViKo · http://fair.blog.hu 2009.01.08. 16:05:38

@Lesből Támadó Szárítókötél: Fú szépen összefoglaltad, azt hiszem sok dolog világossá vált. Köszönjük!

lili@ 2009.03.08. 10:14:36

Én is GPRS Romingoltam, de a NET tezstel ami 2000ft-ba került és 214 ezer ft.os számlám lett.Ezt nekem semmi nem jelezte.A Mobil nem irt ki nekem semmit csak másnap már levoltam tiltva.