Pixmania

Mindig is furcsának tartottam ezt a boltot. Mivel vagy két éve minden műszaki cuccot a netről veszek, sokszor találkoztam ezzel az oldallal és a meglepően alacsony áraival. Most össze gyűjtöttem néhány nem túl hízelgő véleményt az áruházről. Persze lehet mondani hogy jó tapasztalat is van, de úgy gondolom mivel nem kis összegekről van szó nem szabadni ennyit hibáznia egy online boltnak. (Mellesleg sokan úgy vélik hogy a bolt is ír magáról véleményt...) Ja és csak annyi, hogy ezek az esetek nem régebbiek 2 hónapnál.

yorgi!:

A szállítási határidő katasztrófa, több mint egy hete várok a termékre. Ha tudom, hogy külföldről jön.... Rendeléskor érdekes az oldal felépítése. Az ún. "Gondtalan Vásárlási Szerződés" alapból "élesítve" van, így ha nem figyelsz, akkor rögtön kb. 3-4 e Ft-al drágább a termék (ennyiért máshol is megvehetted volna) olyan előnyökért, amik nem is előnyök igazán, mert ha elolvasod mit takar a Gondtalan Vásárlási Szerződés, akkor rájössz, hogy semmilyen érdemi előnye nincs. Ezt az opciói kikapcsolni a rendelés végén, egy kb. 5-ös betűmérettel szedett "bővebb információk" pont alatt lehet, eltartott egy ideig, amíg megtaláltam. SOHA TÖBBET NEM FOGOK ITT VÁSÁROLNI!!!

egyvasarlo:

vásárlói értékelésem: elejétől a végéig:
az árak maximálisan jók, a keresés, termékinformációk tökéletesek, jól nyomonkövethetőek. gondoltam rendelek innen. a vásárlói vélemények alapján volt egy kisebb félelmem, de általában csak a szállitási időt érte a negativ jellemző. gondoltam, hogy az a 10-15%al olcsóbban beszerezhető termék megéri, hogy nem a boltból egyből viszem haza hanem várok a termékre a fentemlitett 3-4 napot. tévedtem: először is a termék nem 3-4 nap után, hanem 8 nap után ért ide. bár ez a DPD hibája, ugyanis a pixmania kevesebb mint 24 óra alatt továbbitotta a csomagot a kiszállitónak. tehát a csomag megjött (a ráduplázott szállitási idővel), hibátlan állapotban.
ennek oka, hogy a raktár Németországban van... ez valahogy kimaradt az oldalról...
további meglepődésre, és aggodalomra azért van még indok, miszerint a garancialevél nincsen kitöltve. ezt jelezve az ügyfélszolgálat felé, tudatták velem, hogy azért nincsen, mert a gyártótól egyböl kaptam a terméket (pedig nem a samsungtól vásároltam). tehát küldjem vissza a cimükre, és postafordultával le lesz pecsételve.
itt 2 dolgot irnék le: 1: miért az után jelezték ezt nekem, hogy én rákérdeztem. hamár a magyar jogszabályok kiirják, hogy magyarnyelvűvel, és garancialevéllel lehet csak eladni a terméket?? (magyarnyelvűt sem kaptam, de az mindegy). a nem érvényesitett garancialevél, az nem garancialevél!!!
2.: hogy egy párizsi cimet adtak meg....
majd csodálkozva, irtam mégegy levelet az ügyfélszolgálatnak, hogy biztos Párizsban van-e az első alkalmas pixmania pecsét?
válaszként ki lettem oktatva, hogy igen ott van. ez azért van, mert a nyugati országokban elég a vásárlást igazoló blokk, és a gyári garancialevél a jogos szervizhez, de Magyarországon ez még nem terjedt el... itt hirtelen mégegy kérdés, hogy akkor miért nem itt van a tartózkodási helye az erre alkalmas pecsétnek?!?
mint előre nem várt plusz költség a pixmánia kérdésemre megnyugtatott, hogy ezt a postázási dijat ők szivesen visszautalják hozzám, amennyiben a szükséges IBAN és SWIFT kódokat, és pontos összeget tudaom velük... újabb 1 napos utánajárás lenne ez, inkább mindegy.
tehát az egész vásárlás, és várakozás, és aggodalom majdem 20 napig tartott, a teljes termékig.

...és még egy kétség, hogy ha neaggyisten egyszer elromlik a termék, és szervizre szorul, azt megint nekem kell intéznem, megintcsak nemkevés energia, és idő befektetésével.

nekem nem éri meg ez a 10'000 forintot!
mégegyszer biztos, hogy nem vásárolok a pixmániától, még akkorsem, ha a termék tökéletesen működik... inkább egy idegeskedésmentes, de drágább boltot választok!

mindenki csak ezen információk tudatában vásároljon!

juju:

Nem volt korrekt.Az előre kiajánlott 24-48 órás kiszállítás helyett 5 napot vártam (elviekben raktári készleten volt a megrendelt árú. Nem tudtam lemondani az árgaranciás biztosítást akár hányszor kezdtem is újra az egészet az mindíg bejött, végül feladtam és kifizettem ezt az összeget pluszba, pedig nem is volt rá szükségem.....
Egyszóval Én innen többet NEM rendelek !!!!!

Jucamami:

Kész vagyok!!! A Holdról előbb kiszállítanák a megvásárolt terméket. Krono: lefoglalás: 08. 09., atutalás azonnal, CSomagot megkapja a DPD 08. 14. Ma 08. 21. csomag sehol!!! Káromkodnék

Gyurci:

Kataszrófa
Mikor az árút megrendeltem még azt írták, hogy raktáron, mikor a pénzt megkapták kiderítették, hogy nincs raktáron. Az ügy kb. egy hónapja húzódik, se pénz se posztó!!!
Senkinek nem ajánlom

Ezek után mindenki maga döntse el, hogy mennyire bízik meg a Pixmania-ban...

Címkék: vásárlás pixmania 

A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr89747765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morgooo 2009.01.08. 20:01:17

A Pixmániától rögtön kétszer rendeltem: először és utoljára. Sajnos karácsonyi ajándékot próbáltam Tőlük vásárolni. A raktáron lévő garmin 205-ös árut rendeltem dec 9-én, azonnal átutalva a vételárat ELŐRE. Ez december 12-én beérkezett a Pixmániához, és reménykedve vártam a kiszállítást - Standard szállítás, azaz 4 napra(96 óra) visszaigazolt árut.

( lásd a saját weboldalukon :Standard szállítás

Ennek a szállítási módnak a kiválasztásával érvényesített rendelése 72-96 órán belül érkezik meg a DPD szállítóvállalatnak köszönhetően. Futárszolgáltatóink csak munkanapokon dolgoznak. A 10 óra előtt beérkezett, kifizetett és érvényesített rendeléseket még aznap elindítjuk, amennyiben a termék rendelkezésre áll a honlapunkon. A szállítási költség a kiválasztott terméktől függ. )

December 18-a lett volna a kiszállításra vállalt határidő! Ehhez képest ezen a napon jelent meg a rendelés nyomon követése oldalon, hogy átadták a DPD fuvarozó vállalatnak. Bizakodva vártam, még mindig volt innen számított 96 óra, 4 nap Karácsonyig. Nem jött meg, de még Szilveszterig sem, január 2-án hozták, amikor visszaküldtem. Ma, január 8-án pedig egy email érkezett, és a döbbenet! Az átutalt 46e Ft-ból, 38e Ft átutalását igazolták vissza, a következő megjegyzéssel: "A visszautalt összeg a pénzügyi osztály érvényesítését követően 8 munkanapon belül fog számláján megjelenni.
Fontos tudni, hogy idõnként az átutalási folyamat hosszadalmas lehet, köszönjük ezért szíves türelmét. "

Rettentő sérelmesnek tartom, hogy a saját vállalásuk teljesítésének meghiúsulása után nem bocsánatkérések mellett fizetik vissza egy hónapig használt teljes összeget! Esetleg azon lehet vitatkozni, hogy a postaköltséget levonják, de azt elfogadhatatlannak tartom, hogy a 2 éves garanciáról, három évesre növelés díját lenyúlják.

És persze azt, hogy a visszautalás mit takar, azt előre, elfelejtik közölni.

Soha nem vásárolok többet Pixmániától!

2010.08.18. 00:24:24

itt olvassátok az 1-2 meg csillagos értékeléseket
sajnos kemény cenzúra van itt
és sajnos a pixmania javít az értékelésen a magyar képviseletük írogatja az 5 csillagos értékeléseket

Szóval itt az igazság
www.argep.hu/bolt_ertekeles--5817.html

www.arukereso.hu/stores/pixmania-com-s16459/velemenyek.html

www.olcsobbat.hu/boltok/pixmania/

homar.blog.hu/search?searchterm=pixmania&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s