Néhány húzás a multiktól

Dr V.A. oszt meg velünk egy két érdekes dolgot azzal kapcsolatban, hogy milyen vissza élésekkel találkozhatunk a multiknál:

Rengeteg sztorim van. Már csak a korom miatt is. Konklúzióm: egyre lehetetlenebb a fogyasztói jogokat érvényesíteni. (Esetemben jogi diplomával, quasi ex- fogyasztóvédelmis kollégákkal. Pedig kínai boltban gyakorlatilag nem vásárolok.
Két fő terület:
1./ Mindennapi bevásárlások. Menetrend: multi meghírdeti a rendkívül kedvező akcióját: 99.-Ft-os tej. (Nekem nem kell, házi tejet veszek.) Az első órákban van 1-2 rekesz-raklap? - s utána 1 hétig csak az intenzív vásárlói morgás. Ugyanez a 7 ft-os zsömlével, a 300.- ft-os floriol étolajjal és bármivel.Közben Kn..r sz@r rogyásig.
2./ Cipők. pl. 24 000.-ft-os sport cipő laza 4-5 hónap után bekrepál, mocsárból előrángatott szarértő kft kihozza: a vevő volt a hibás. Fogyasztóvédelem törvényileg kiiktatva az ügymenetből. Békéltető testületnek semmi sincs a kezében- kereskedő meg sem jelenik a tárgyaláson, megírja: csak a bírói eljárást fogadja el. Azaz: kb. 10 ezer eljárási illeték, 50 ezer szakértői költségekre stb. Kereskedőt -feltehetően- a taláros luvnya/férjének jó ismerőse, de mindenképpen szakképzett-beavatott maffiózó képviseli. Eredmény: + 100 ezer perköltség + 3 év múlva faramuci ítélet.
S ja, még a 3. a kettőből: külföldi munkát közvetítők.

Címkék: vásárlás átverés áruház 

A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr111066576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.04.17. 13:38:33

A multiknak mindig is meglesznek a saját kis okosságai, amit előszeretettel alkalmazni is fognak!
credithill.eu/

ViKo · http://fair.blog.hu 2009.04.17. 15:05:05

És ha az ember jogi útra terelné az ügyet még mi fizetnénk rá :S

dJw_ · http://rendszergazdak.blog.hu 2009.04.17. 15:16:58

multikkal nem érdemes kezdeni... a helyi termelőtől vásárló kiskereskedőt kellen inkább előnyben részesíteni. Ott is megvannak a trükkök, de könnyebb rá nyomást gyakorolni.

ViKo · http://fair.blog.hu 2009.04.17. 16:05:29

@dJw_: igen teljesen igazad van, és az élelmiszerek 70%-át a piacról szerzem be