Lehangoló nyaraló

K.Nóra Balatonlellén nyaralt, és a vendéglőnek ahol megszállt, sikerült felejthetetlenné tenni ezt a kis kiruccanást.

 

Nyáron Balatonlellén barátnőmmel "fantasztikus" nyaralásban volt részünk a Hortenzia u. 5-ben Sonkovits Árpád "különálló" apartmanjában. Az Internetes képek alapján a szállás kívülről-belülről megfelelőnek tűnt. Már megérkezésünkkor gyanút foghattunk volna, mivel a tulajdonos édesanyjának első dolga volt, hogy rendezzük az anyagiakat, még mielőtt átadta volna a szálláshelyet és WC-re elmehettünk volna 3,5 órás utazásunk után. A szobát azzal az indokkal nem tekinthettük meg, hogy még szárad a padló. (Mint később kiderült, az apartman többi bérlőjével is ugyanez történt.) Miután kifizettünk 56.000 Ft-ot egy hétre két fő részére (ebből két éjszaka árát előlegként már korábban átutaltuk), a szobába belépve hatalmas csalódás ért minket, ugyanis a szobának köze nem volt az Interneten közzétett képekhez.
A szoba egy úttörőtábor igénytelen berendezését idézte kb. 12 m2-en. A küszöböt átlépve rögtön az ágyba botlott az ember, a lepedőn kétes eredetű foltok ékeskedtek, melyek leginkább kutyalábnyomokra emlékeztettek. Enyhe hányásszag és beazonosíthatatlan alapbűz terjengett. A miniatűr asztalon koszos terítő, két üzemi konyhás bögre (ebből az egyik csorba), alapevőeszközök, két kistányér és két pohár volt. Az előre beígért mikrót utólagos kérésünkre kaptuk csak meg. Vízmelegítésre alkalmas edényt nem kaptunk, helyette két darab söröskorsót bocsátottak rendelkezésünkre.
A fürdőszobába belépve újabb meglepetésben volt részünk, ugyanis a tulajdonosok lakrészétől egyetlen kulcsra zárt ajtó jelentette az elszeparálódást, így minden szó, a legapróbb nesz is kristálytisztán hallatszott, illetve a szemben lévő karaoke-bár zaja is felerősödött a szoba akusztikájának köszönhetően. Az egyetlen széken ujjnyi vastag por, a fürdőszoba tisztasága erősen vitatható, a WC-hez külön kellett hypót kérnünk, hogy kitisztítsuk. A függöny széltében-hosszában 10 cm-rel rövidebb a kelleténél. Az "elszeparált" teraszunkon a tulajok rendszeresen szárították ruháikat. Három családdal való kommunikálás után kiderült, hogy mindenkinek hasonló problémái és élményei vannak az apartmannal kapcsolatban.
Továbbá felháborítónak találtuk azt is, hogy aki üdülési csekkel fizetett, annak 500 Ft-tal drágábban adták ki a szobákat. (4000 Ft helyett 4500 Ft-ért.) A nyolclakásos apartmanházhoz egy szűk folyosón berendezett "társalgó" állt rendelkezésre 3 darab egymáshoz rögzített székkel és őskövület TV-vel. Amikor a tulajdonosnak közösen előadtuk a problémákat, ahelyett, hogy elismerte volna igazunkat, visszautasító és sértett reakciót tanúsított. Támadó álláspontot vett fel és a vendégszeretet teljes hiányát mutatta. Annyit mondott pökhendi stílusban, hogy legközelebb nem kell visszajönnünk ide. A koszos lepedő cseréjét is sértetten teljesítette, sőt kikérte magának. Azon kérésünket is elutasította, hogy két nap után visszaadja a pénzünket, hogy máshol tudjunk szállást keresni. Ezzel arra szeretnénk felhívni az emberek figyelmét, hogy a szállást megtekintés előtt ne fizessék ki, mert az ár messze nem tükrözi a minőséget. Ezért az igénytelen szállásért véleményünk szerint max. 2000 Ft-ot kérhettek volna éjszakánként. A nyaralók többsége becsapva érezte magát, mivel az Interneten lévő kép normális bútorokkal csak egyetlenegy szobára volt érvényes; így ez nem más, mint a vendégek megtévesztése. Hab a tortán, hogy a számlát csak utólagosan, másodszori felszólításra, nagy nehezen, félórás várakozás után kaptuk meg.
A vendégkönyvet is kikértük, melyet további félórás várakozás után sem kaptunk meg, majd a tulajdonos közölte, hogy ez magánház és a vendégkönyv nem a vendégek részére van fenntartva, és panaszunkat az Önkormányzatnál tehetjük meg. Úgy érezzük, hogy minden héten legalább nyolc családot tévesztenek meg, ezért állt szándékunkban részletesen leírni tapasztalatainkat.

Címkék: panasz üdülés nyaraló 

A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr38867497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.