Csal a T-online?

Történt ugyanis kb 3 évvel ezelőtt lett bekötve a t-online féle adsl, abból is az 1mbit-es. Nem tudom emlékeztek-e rá de kábé 1,5 éve csinálta azt a t-online hogy akinek a egy megabites a net annak felnövelte négyre, akinek kettő annak 8-ra stb. Szóval nekem is 4 lett. Ezzel semmi baj nem volt nagyjából mindig hozta a kellő sávszélességet. Egy hete úgy döntöttem, hogy mivel úgyse használom ki ezt a sebességet, meg az a ára is borsos (7990Ft/hó) kisebb csomagra váltok. A 2 Mbit-esre esett a választásom, szerződést újra kötöttem bla-bla-bal. Viszont észre vettem, hogy weblapok gyanúsan lassan töltődnek be, ezért gyorsan bele is kezdtem egy letöltésbe: 80-100 kbit/sec. Néztem a T-online (elnézést most már thome) oldalán fent lévő sebességmérőt: épp hogy üti az egy megát. Mondom biztos csak átmeneti. Persze. Mindennap ez a helyzet. Ma felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy csináljon valamit. Ti is ellenőrizzétek, és a tapasztalatot írjátok meg!

 

 

Címkék: internet átverés t online sebesség 

A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr32865644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.01.08. 16:54:08

Egyetlen egy kérdésem van, amely akár a probléma válaszaként is felfogható:

Tessék mondani, mennyi a garantált sávszélesség a kérdéses csomag kapcsán?

Egyetlen irányból lehet megmogyorózni a szolgáltatót, mégpedig hogy a reklámban köteles lenne feltüntetni nemcsak az általa behazudott, hanem a garantált sávszélességet és ha a 2 MBit mellett ez nem volt, akkor lehet asztalt csapkodni a hirdetési előírások megszegéséért.

ViKo · http://fair.blog.hu 2009.01.08. 17:07:14

A garantált természetesen jóval kevesebb mint 2 mbit de az hogy szinte mindig 1 szokott lenni az kicsit furcsa. Mondom ezt úgy, hogy mikor a 4mbit-es csomagban voltam szinte mindig hozta 400kbit/sec -es sebességet :( Pedig ugyan azokról a helyekről töltök, szóval nem a szerver korlátozza...