"Hát ugye a deviza-árak változnak"

Elég sok rossz véleményt olvastam a Logik.hu-ról és észrevettem, hogy nagyon sok panasz hasonlít egymásra. Még pedig abban, hogy a cég szereti a megrendelt termék kiszállítását halasztgatni, hogy utána drágábban tudja rásózni a vevőre. 

Rendeltem egy NIKON fényképezőgépet, amely jó áron szerepelt a honlapjukon. 1 nap múlva meg is kaptam a visszaigazolást, valamint azt az info-t, hogy kb. 1 hét múlva vehetem át, mert a termék "külső raktárban" van. Időközben a termék ára a honlapon kb. további 1.000 Ft-ot esett. Kb. a várható kiszállítás időpontjában felhívtak, hogy nem tudják mégsem beszerezni a terméket, mert ez a készülék pillanatnyilag nincs a Nikon Magyarországnál. (Mellesleg felhívtam őket: VAN!)
Mondták, hogy próbáljam meg kb. 1 hét múlva ismét megrendelni. Felmentem a Logik honlapjára, ahol ugyanazon készülék ára - csodák csodája - időközben 11.000 (!) Ft-tal lett több. Mikor ezt szóvá tettem, mondták, hogy "hát ugye a deviza-árak változnak". A-ha! 2008 novemberében a forint éppen egy picit erősödőben volt és semmiképp sem esett 1 hét alatt 20%-ot!

Szóval a lényeg a lényeg:
1, Kamu, jó árak vannak feltűntetve a honlapon, amik persze nem igazak, mert mire ténylegesen hozzájuthatnál, brutálisan megdrágul a termék.
2, Elb...tam egy hetet az árura várakozással.
3, Utána meg még a szemembe hazudnak (nincs raktáron, árfolyamváltozás).
4, Végeredmény: Kerülöm őket. Te is ezt tedd !!!

Dinadan

 

Egy nyomtatót rendeltem az oldalon, majd namesoká kaptam is egy visszaigazolást, hogy a megrendelés rendben van és várhatóan 2 hét múlva szállítják.
2 hét elteltével telefonáltam, és közölték, hogy másnap hozza a futár. Nem hozta.
2 nap múlva ismét telefon, akkor azt mondták, hogy 3 nap múlva megkapom. Ismét nem kaptam semmit.
Újra telefonáltam, mire közölték, hogy elfogyott és már csak jóval drágábban tudnák hozni.
Akkor most elfogyott vagy nem?

Többet biztos nem rendelek tőlük!

Seldon

ui.: ha érdekesnek találtad a cikket látogass el máskor is

Címkék: vásárlás online átverés áruház logik.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr97804325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanya69 2008.12.04. 20:40:11

Én rendeltem tőlük egy fotóstáskát egy vasárnap. Másnap kaptam az emilt, hogy a rendelés elfogadva. Csütörtökön hívnak, hogy elszúrták a rendelést és a rendeltnél egy mérettel nagyobbat hoztak, de odaadták ugyanannyiért mint a kisebb ha elfogadom. Másnap kihozták a cuccot. Mellesleg egy másik oldalon ugyanez a táska 2,5-szer annyiba került...

Noxin 2008.12.04. 20:58:16

A Sony A700 akkumulátora kiszállítással együtt is olcsóbb volt, mint bárhol az országban. Amúgy a kiszállítás ingyenes. Megrendeltem, visszaigazolták, elutaltam, hozták. Mondjuk van ami viszont drágább, mint máshol.

ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.04. 20:58:20

Természetesen nem szeretnék általánosítani a bolttal kapcsolatban és örülök annak, hogy jó sikerült a vásárlásod, de azért ha meg nézed a fogyasztók értékelését akkor látod, hogy nagy részük a béka feneke alá pontozott. Nekem nem célom leírni a boltot, sőt azt szeretném ha egyáltalán nem lenne rá panasz mert ez elvárható ugye. És gondolom te se szeretnél pont azok között lenni akik megjárják...

2008.12.04. 22:30:10

Én is vettem már tőlük, nem nagy dolgot, vezeték nélküli notebook egeret, meg usb elosztót, valóban két-három nappal később jött, mint először visszaigazolták, de annyiért, amennyiért. És én is azért választottam őket, mert jóval olcsóbbak voltak, mint a többi hely, ahol ezek a termékek voltak.
Szvsz valóban nem tartanak semmit raktáron (az pénzbe kerül), hanem akkor rendelik meg, ha a vevő is, így lehetnek ár ingadozások, meg csúszások.
Persze, erre illik előre felhívni a figyelmet.
Viszont, gondolom, ha változik az ár, le lehet mondani a rendelést, már, ha találsz náluk olcsóbbat.

kerou 2008.12.05. 00:29:03

Korabban en is fotostaskat rendeltem, amit idoben szallitottak, a honlapon feltuntetett aron. Holnap erkezik toluk egy ujabb szallitmany, amit a megrendeleskori aron igazoltak vissza. Szoval nekem sem volt eddig semmi gondom, es azert rendelek toluk, mert joval olcsobbak a tobbi internetes aruhaznal. Szoval ugy tunik, jol mellefogtal.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.12.05. 00:37:12

Class 4-es SD-kártya helyett Class 2-eset küldtek. Klassz.

Rá Dios 2008.12.05. 02:24:11

Hogy mik vannak, ugye? :-)
Nem véletlenül egy - igaz, kicsit kockázatos - gerillareklámmal van itten dolgunk? :-)
Ki fogom próbálni a Logik-hu-t, de aztán lesz nemulass!

ViKo · http://fair.blog.hu 2008.12.05. 07:42:19

Sean-nak köszönöm az építő kritikáját, erre csak annyit tudok mondani, hogy nem kötelező idejárni.