Teszünk, ha kell elveszünk...

Nomen Nescio-tól már kaptunk levelet, de a Díszmagyar Blog szerzője most újabb történettel gazdagít minket ami a Tesz-vesz oldallal foglalkozik.

Kedves Vikó!
Érdekes beszélgetésbe bonyolódtam, a TeszVesz internetes piactér üzemeltetőivel, gondoltam megosztom veled és olvasóiddal.
 
Számlalevelet kaptam, miszerint 119 Ft összeget legyek szíves átutalni x napon belül feléjük. A számla kelte 2009-01-15, teljesítés ideje 2008-12-31. Utoljára 2007 szeptemberében volt sikeres értékesítésem az oldalon, a feltüntetett összeg onnan ered. A 2007. évi szabályok szerint, ha a fizetendő összeg nem ér el egy bizonyos határt, (havi 300 volt azt hiszem) úgy azt nem kell megfizetni. Egyenlegértesítőmben ugyan azóta is szerepelt az összeg, de 2007. év végi egyenlegem sem haladta meg ezt az összeget, tehát továbbra sem kellett kifizetnem. Mielőtt félreértés lenne, nem a 119 forint kifizetése okoz nehézséget, hanem az elv, hogy az időközben megváltozott feltételeket visszamenőlegesen helyezik hatályba. Íme a levelezésünk jelen állapota:
 
Kedves Felhasználónk, (név)!
Az előző számlázási időszakban (2008/12) igénybe vett szolgáltatások díjairól elkészítettük a(z) ********. számú számlát.
A számla fizetési határideje a kiállítástól számított 10 nap.
Kérjük, hogy a határidő lejártáig egyenlítsd ki a számlát banki átutalással! Az átutaláshoz az alábbi adatok szükségesek:
Bankszámla tulajdonosa: Sanoma Payback Kft.
Bankszámlaszám, amire az összeget utalnod kell:
13700016-04365019-77297646
Fizetendő összeg: 119 Ft
Kérjük, hogy az átutalásnál fordíts kiemelt figyelmet arra, hogy az összeget a fenti bankszámlaszámra utald! Ha ettől eltérő számlaszámra utalod a pénzt, akkor azt nem tudjuk lekönyvelni az egyenlegeden, így az összeg továbbra is tartozásként fog megjelenni! Kérjük, hogy pontosan a fizetendő összeg sorban található összeget utald át, ne kevesebbet és ne többet! Ezzel nagyban megkönnyíted munkánkat és elősegíted a befizetés mielőbbi lekönyvelését.
A számlát a (link) címen találod. Itt tudod megtekinteni, szükség esetén pedig kinyomtatni. Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a számla a kiállításától számított 30 napig érhető el ezen a címen! A 30 nap elteltével a számládat már nem tudod megnézni vagy letölteni. A pdf formátumú számla megtekintéséhez Acrobat Reader szükséges, ezt a (link) címről tudod letölteni. Az elektronikusan elérhető számla ÁFA-visszaigénylésre is alkalmas. Bővebb leírást az elektronikus számláról ide kattintva találsz.
Köszönjük, hogy igénybe vetted szolgáltatásainkat!
Üdvözlettel:
A TeszVesz Csapata
 
Tisztelt Üzemeltető!
Számlázással kapcsolatban szeretnék felvilágosítást kérni. 2009. 01. 15. dátummal kaptam meg a számlaértesítőt. A számlán feltüntetett teljesítés ideje: 2008. 12. ; fizetendő összeg: 119Ft.
Mivel legutóbb 2007. szeptemberében vettem  igénybe utoljára sikeresen a szolgáltatást, így nem értem a számlát. A 2007 szeptemberében esedékes szolgáltatási díjat (119Ft) az akkor érvényben lévő szabályozás szerint nem követelték sem az adott hónapban, sem az év végi záróegyenleg közlésekor. A kérdésem tehát: Az alább megadott aukció (aukciós azonosító) után fizetendő 119Ft-ot másfél év elteltével követelik, tehát a megváltozott szabályozást visszamenőleges hatállyal terjesztették ki?
Természetesen nem az összeg nagyságrendje késztetett a kérdésre, pusztán a tisztánlátás szándéka. Magyarázatukat tisztelettel várom,
Üdvözlettel, (név).
 
Kedves Felhasználónk!
A megváltozott rendelkezések miatt ezentúl minden év végén ki kell számláznunk azokat a díjakat, amelyekről korábban nem állítottunk ki számlát (tipikusan az 1500 Ft alatti tételek). Ezentúl év végén mindenki fog számlát kapni, aki az adott évben sikeres eladott vagy fizetős szolgáltatást vett igénybe az oldalon.
2009. január 15-én mindenki számlát fog kapni, akinek van az egyenlegén olyan tétel, ami még nem lett korábban (2006 márciusa óta) kiszámlázva.
A korábbi tételeket minden felhasználó megtekinteti az egyenlegtörténtetében mely a Saját oldalaim->Számlázás->Egyenlegtörténet menüpontban érhető el. Amennyiben a tartozás 6 hónapnál régebbi, abban az esetben a böngésző címsorában az alábbi cím végén a dátumot kell módosítani: (link)
A fenti címen a 2008. év 7. havi egyenlegtörténete érhető el, ezt átírva például 20065-re, a 2006. év 5. hónapjára vonatkozó egyenlegtörténete válik láthatóvá.
A TeszVesz Díjtáblázatát a (link) címen található.
Amennyiben levelünkkel kapcsolatban további kérdés merülne fel, akkor az erre az üzenetre válaszolva tehető fel.
Üdvözlettel:
A TeszVesz Csapata
TeszVesz - Ahol a jó üzletek köttetnek
www.teszvesz.hu
 
Tisztelt Üzemeltető!
Köszönöm a gyors választ!
A változásokról szóló tájékoztatás az én figyelmemet minden bizonnyal elkerülte. Feltételezem, hogy formátuma nem különbözhetett a rendszeresen küldött, reklámokat és új akciókat tartalmazó hírlevéltől. Ismétlem, nem a követelt összeg nagyságrendje késztet kérdéseim megfogalmazására, csak a tisztánlátás. Kérdésem a következő: Netán akkor is fizetési felszólítást kapok Önöktől, ha 2007. évben a regisztrációmat megszüntetem? Mivel a tranzakciókori összes kötelességemnek eleget tettem, tehát most az azóta is töretlen hűségemet büntetik?
Válaszukat várva,
üdvözlettel: (név)
 
Kedves Felhasználónk!
A fiók törlésére csakis akkor lett volna lehetőség, ha egyenlege 0 Ft.
Üdvözlettel:
A TeszVesz Csapata
TeszVesz - Ahol a jó üzletek köttetnek
 
Tisztelt Üzemeltető!
Tehát továbbra is marad a kérdés, a 2007es szabályozáskor esedékes díjat, akkori szabályozás szerinti meg nem térítendő tartozást, másfél évvel később keletkezett szabályozásra hivatkozva kívánják érvényesíteni?
A regisztráció során el kellett fogadnom a működési szabályzatot, amit meg is tettem, annak tudatában, hogy azokat Önök megváltoztathatják, de arról nem esett szó sehol, hogy az újonnan bevezetendő változásokat visszamenőleges hatállyal érvényesítik majd.
Természetesen a vitatott 119Ft tartozásomat Önök részére 2009. 01. 19. nappal kezdődő héten teljesítem, bár azzal továbbra sem értek egyet.
A visszamenőlegességgel kapcsolatban, levelezésünk felhasználásával, jogi állásfoglalást fogok kérni független szakértőtől, és a Fogyasztóvédelmi Egyesülettől.

Üdvözlettel
(név)
 
Itt tart tehát a levelezés. Talán nem jól látom a dolgot, de a visszamenőleges hatállyal van problémám, és nem a követelés nagyságával. Ami jár, az jár! Ugyanakkor azt is kifogásolom, hogy a tájékoztatás a feltételek változásáról nem volt kielégítő, hiszen a számlalevél keltéig fogalmam sem volt arról, hogy ezt a „hatalmas" összeget be kívánják hajtani. Tudod, tudjátok olyan dolog ez, mint a kedvenc kocsmánkban a söröskorsó. Ha csak egy pici hiányzik belőle, akkor nem is vernek át? Érdekelne, ti hogy látjátok ezt a kérdést. Az én igazságérzetemmel van baj, vagy tényleg sántikál ez az ügy?
Baráti Üdvözlettel

Nomen Nescio

 



A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr5885075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2009.01.19. 13:48:37

"Netán akkor is fizetési felszólítást kapok Önöktől, ha 2007. évben a regisztrációmat megszüntetem? Mivel a tranzakciókori összes kötelességemnek eleget tettem, tehát most az azóta is töretlen hűségemet büntetik?"

Szarházi ez a tesz vesz csapata. Persze erre nem válaszolnak...
Teljesen igazad van Viko.

Nomen Nescio 2009.01.19. 16:06:33

erre a levélre két percen belül megérkezett a válasz, idézem:
Kedves Felhasználónk!
A fiók törlésére csakis akkor lett volna lehetőség, ha egyenlege 0 Ft.
Üdvözlettel:
A TeszVesz Csapata
TeszVesz - Ahol a jó üzletek köttetnek
Az utolsó levelemre nem jött azóta sem reakció.
Mielőtt bárki szóvá tenné, a mai napon a fizetési kötelezettségemnek eleget téve, átutaltam az összeget a megadott számlaszámra... Igazából csak az eljárás bosszant, és a számlán szereplő teljesítés időszaka: 2008. 12. 31. A 2008as évben ugyan is semmilyen értékesítésem nem volt az oldalon keresztül...
NN.

ViKo · http://fair.blog.hu 2009.01.19. 17:33:42

@Aullah: Köszönöm szépen, csak az a baj, hogy az általad idézett szöveget nem én írtam hanem Nomen Nescio :) de jól mondod igaza van

dr. Aullah 2009.01.20. 21:03:57

@ViKo:

Igaz, csak azt néztem, hogy ki rakta ki.