Óvatosan a használt autókkal!

Autót venni jó. Autót venni nem könnyű. fsk-nak se sikerült zökkenő mentesen a vásárlás.
Peugeot Pásztor Kft ?
Avagy: Mindenki így jár, vagy csak mi voltunk a „szerencsések”?
- Egy autó vásárlás kálváriája -

2008.január 17.
A Pesti úti Peugeot Pásztor Kft-nél megtörtént szalonban kiállítot autó megrendelése, az előleg befizetése. Szóbeli megállapodásunk szerint, az előleg befizetésével a papír ügyek intézése elkezdődik. A teljes vételár kiegyenlítése után az autó 3, max. 4 napon belül átvehető. + kapunk az autóhoz, tehát  a vételár tartalmazza, a levehető előlapú cd-rádiót és a kresz csomagot

2008.február 01.
Megtörtént a fent maradó összeg átutalása.
Aznap bementünk, hogy bemutassuk az általuk kért 30 napnál nem régebbi aláírási címpéldányt (közjegyző által hitelesített), valamint a cégkivonatot (közjegyző által hitelesített) illetve az átutalást bizonyító megbízást. Ekkor közölték, hogy a kifizetés részükre csak akkor érvényes, ha az a számlájukon jóváíródik. Tájékoztatásuk alapján viszont, ha oda megérkezik, 3-4 nap múltával átvehetjük az autót ( február 06-07. ).

2008.február 25.
Újabb kísérlet az autónkért. Sajnos nem tudunk még beleülni, pedig eladtuk az előzőt. Felvetődött a P-s rendszám, így megkaphatnánk a sajátunkat és használhatjuk míg nem rendeződnek a papírügyek.

2008.február 28.
A P-s rendszám nem jó megoldás, mert nem lehet folyamatosan használni, ami árulkodott arról, hogy még nem a héten fogjuk megkapni a kocsit.
Csere autót kaptunk. Egy személy autót, igaz Peugeot Partnert. Amit csak úgy mellékesen megemlítettek, hogy most tele tankkal van és így is kellene visszahozni!
Miután még mindig semmi konkrét dátum a saját, kifizetett autónk átvételéről, csak annyi, hogy az Okmányirodánál 30 napot és BM-nél 30 napot is tölthet az ügyünk –a szóbeli megállapodásban történt 3-4 nappal szemben –. Kértük az értékesítési vezetőt. Az ügyintéző nem volt hajlandó megadni sem a nevét, sem az elérhetőségét.
Átmentünk a XV. kerületi Szentmihályi úton található Pásztor Kft-hoz, ahol megkerestük az értékesítési vezetőt. Némi várakoztatás után fogadott minket és közölte, hogy az általunk megvásárolt gépkocsi milyen körülmények között lett eladásra bocsátva, és, hogy az értékesítőnek ezzel teljesen tisztában kellett, hogy legyen, képtelenség 3-4 napon belül rendelkezésre adni. Viszont mi korántsem így lettünk tájékoztatva és ne ezekkel a feltételekkel vettük meg az autót, hiszen akkor elgondolkozunk más lehetőségen is ha tudjuk mennyit kell rá várni.
No meg, persze ne legyünk elégedetlenek, hiszen olyan nagyon jó áron jutottunk hozzá.
A beszélgetés végeredménye az lett, hogy jó szándékuk jeleként – a szerintünk meg nem engedhető ügyfélhez történő hozzáállás / nem hozzáállás miatt - kapunk egy riasztót, ami a kocsi átvételekor már be lesz szerelve. Illetve nem kell megtankolni a csereautót a mi költségünkre.
Mindezek ellenére közöltük, hogy mi mindent megértünk és elhiszünk, de ha lejár a 2x30 nap és az autót nem tudjuk elvinni, másnapra kérjük vissza készpénzben a pénzünket. Ez a dátum 2008. március 17.

2008. március 14.
Végre átvehetjük az autónkat. ( Csak érdekességként ez egy pénteki nap volt és délután 5 órára kellett mennünk, addigra elkészül minden. + megemlítem még 3 nap volt hátra a visszafizetésig.)
De nincs öröm Pásztoréknál üröm nélkül. A beszerelt cd-rádió nem az a tipusú amiben megállapodtunk, azaz nem lehet levenni az előlapját. A riasztót hiába kerestük – az értékesítő nem értett ehhez a típushoz, csak ahhoz ami a kulccsal egyben van-. Nem véletlen nem értett hozzá, hiszen nem volt beszerelve. Azt az icipici bakit, hogy a cégünk számára kiállított végszámlán a régi, rendszámcsere előtti rendszám* volt feltüntetve meg sem említem.
(*Az autót egy olyan megrendelő kérte, aki végül nem fizetette ki, a kereskedésben hagyta, de már majdnem forgalomba helyezték, így volt már forgalmi rendszáma.)

2008.március 21.
Telefonos megbeszélés alapján 15.00-órára kellett visszavinni az autót és mindent elintéznek.
Valóban, a cd-rádiót kicserélték a kért levehető előlaposra, és az elektronikus úton kitöltött végszámlánkra is ráírták kézzel, az új rendszámot (ami nem igazán elfogadható).
De mire a riasztó beszerelésre került volna, a szerviz közölte, hogy most? pénteken 4 órakor? Már nem. Jöjjön vissza egy új időpontban, amivel készségesen elláttak.

Természetesen az itt jelölt dátumok között sok, sok telefonhívás is történt.- Már ha érdeklődött az ember és felhívta a Pásztor Kft-t.-

Mi az, amit tehet az ember, az ilyen teljes körű hülyének nézése ellen, annak ellenére, hogy készpénzzel fizetett, majd várt, várt és várt?!

Ne vegyen autót, legalábbis a Pásztor Kft-nél semmiképpen.

Ui: Én nem állítom, hogy mindenki így jár, de járhat és annyi Peugeot kereskedés létezik még....
Üdv:fsk
Címkék: vásárlás peugeot 

A bejegyzés trackback címe:

https://fair.blog.hu/api/trackback/id/tr57815005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.